[...] spróbowania różnego gatunku morskich ryb, które mają wiele wartości odżywczych, są smaczne i przede wszystkim świeże wędrują na talerz kulturysty. Ryby posiadają wartościowe białko, którego ilość waha się w granicach 6-19g/100g w zależności od gatunku ryby. Białko to zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne (niezbędne), które są konieczne do budowy [...]
Przy tak dużym wyborze odzywek białkowych, jakie oferuje HI TEC NUTRITION i PEAK, trudno jest wybrać odpowiednią odżywkę dla siebie. Ten artykuł pomoże dla każdego dopasować najbardziej właściwą odżywkę. Przedstawimy wam odzywki podzielone na dwie kategorie: szybko wchłaniane białka i wolne wchłaniane białka SZYBKIE BIAŁKA: Szybkie [...]
[...] vitalmax wiec jest to zrobione dokładnie.Została zmodyfikowana gdyż wychodziło mi za duzo węgli wyrzuciłem wogole ser zołty.Generalnie zapotrzebowanie w % wyszło tak białko 116% tłuszcz 105% i wegle 99% wiec niewiele wiecej niż zaplanowalem.Obecnosc wegli jest dosc spora do godzin około treningowych po treningu wegle zostały obcięte ze [...]
[...] sito a pozostaną oddzielone tylko piłki tenisowe. Są to w naszym modelu myślowym białka serwatkowe, które teraz mogą posłużyć do produkcji skondensowanego preparatu wysokobiałkowego. Posłużyłem się tu metafora piłeczek, ale opisywana metoda jest znacznie bardziej precyzyjna i trudna do wyobrażenia, gdyż średnice otworów w błonach wynoszą [...]
[...] wartości odżywcze może posiadać zakupiona w sklepie surówka, która na klienta czeka kilka lub kilkanaście dni w rozświetlonych do maksimum ladach chłodniczych. Cenne białko Popełniając wiele błędów w procesie przygotowywania potraw zubażamy naszą dietę nie tylko w witaminy i minerały ale także inne składniki pokarmowe, w [...]
[...] pije raczej na brak tego ciała nie powinni narzekać, poszukajcie obrazków z chorymi na osteoporozę, z kont oni te chude, Amerykanki dorwali?), nieprawidłowa dieta (ubogobiałkowa oraz ubogowapniowa) z tego co wiem nikt wchłaniania białka z mleka nie podważył, no widocznie się im zapomniało, albo trudno by było tych napakowanych kulturystów [...]
[...] wina i pleśniowym serem. Ja jestem już uzależniony od kulinarnych przyjemności. Dla Was być może jest jeszcze ratunek. Dlatego w ostatnim posiłku jedzcie niemal samo białko! - Nie zamieszczam jadłospisów na dni ładowania, gdyż ja po prostu wzbogaciłem swój jadłospis o ryż, makaron, drobinę owoców, płatki owsiane z miodem na śniadanko i [...]
[...] podstaw produkcji odzywek i suplementów. Ponowne przedstawienie artykułu jest jak najbardziej celowe. niebawem ukaże sie seria artykułów o technologii produkcji 1.odzywek białkowych, 2. aminokwasów - w niniejszych artykulach zwroce uwage czytelników na róznice miedzy produktami, na celowe manipulacje jakimi kierują sie producenci i [...]
[...] z glutenem to osoby z grupą krwi O oraz B. Kulturyści pijący znaczne ilości mleka rosną raczej bardziej od IGF-1 niż ze względu na zawarte w nim wysokowartościowe białko. Mleko często zawiera szkodliwe hormony i antybiotyki. Europejskim standardem jest zalecanie dużej ilości krowiego mleka i nabiału w diecie. Tłumaczy się to tym: [...]
[...] gatunków stanowi prawie te same podstawowe składniki, różni się jednak pod względem ich proporcji. Skład w % Mleko/ Sucha masa /sucha masa beztłuszczowa/ laktoza/ogólnie białko/ kazeina /tłuszcz/popiół Kobiece/10,5-13,0/7,0-9,5/7,0-8,8/2,0-2,3/1,0-1,2/0,5-4,0/0,2-0,3 Krowie /10,8-15,0/7,8-9,5/3,6-5,3/2,5-4,2/2,0-3,2/2,7-5,5/0,6-0,8 Owcze [...]
[...] to najlepsze istniejące białka, które mogą być wykorzystane przez sportowców! Dzięki takiej kombinacji Mutant Mass stanowi doskonale skomponowany preparat węglowodanowo - białkowy, który zapewnia wysoki poziom aminokwasów w krwiobiegu przez długi okres czasu! Drugi kompleks to Clean Carb: mieszanka węglowodanów o niskim IG, łącznie z Vextrago [...]
Metody analizy zawartości białka w odżywkach Prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko Odżywki białkowe kupujemy chcąc zwiększyć dzienne spożycie białka. Istnieją rozbieżności co do optymalnego zapotrzebowania organizmu na białko. Przede wszystkim należy zaznaczyć, iż mówiąc o ilości gramów na kilogram masy ciała należy odnosić się do masy [...]
Fałszowane odżywki białkowe? Prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko Z dużym zainteresowaniem śledzę dyskusję jaka na forum czasopisma dla kulturystów i osób aktywnych fizycznie oraz stron internetowych rozpoczęła się w sprawie jakości odżywek białkowych „produkowanych” na rynku polskim. Dlaczego „produkowanych”? Po pierwsze w Polsce o ile mi wiadomo [...]
[...] białka i wydajność jego wykorzystania przez organizm jest mniejsza. Produkty pochodzenia zwierzęcego, zwłaszcza mięso i jego przetwory, pomimo wysokiej wartości białkowej, nie pozwalają zachować odpowiednich proporcji w kuchni naturalnej. Tłuszcz zwierzęcy zawierający nasycone kwasy tłuszczowe, jak i inne niekorzystne substancje [...]
Na poczatek witam wszystkich odwiedzajacych ten dzial. Troche o mnie... Dlugo mi zajelo przelamanie sie z otwarciem tego bloga(3 miechy), no i w koncu sie udalo. Moja przygode z silownia zaczela sie dawno temu, bo juz od 13 roku zycia mialem hantle 2x4kg + ekspandera :) i sie bawilem, potem w wieku 15 lat doszla sztanga krotka 30kg + 2x7kg hantle [...]
[...] mięśniowych , pomiędzy kolejnymi porcjami odżywki. Białka te odznaczają się też najwyższą wartością biologiczną BV (104-159). BV powyżej wartości 100 oznacza, ze dane białko jest lepiej przetwarzane na białka mięśniowe, niż magazynowana forma białka organicznego - albumina krwi. Białka serwatkowe występują w kilku frakcjach. Każda frakcja [...]
Białko jaj kurzych Opis: doskonałe białko do robienia masy - wg niektórych trenerów najdoskonalsze, zawierające idealny zestaw aminokwasów. Jajko powinno być spożywane w całości ponieważ najcenniejsze białko jest zawarte w żółtku. Żółtko zawiera także tłuszcz zwierzęcy, ale ten niekorzystny czynnik jest redukowany przez zawartość witamin, lecytyny [...]